Avantajele tiglei metalice pentru acoperisuri. Care sunt pasii pentru un montaj corect?

Un acoperis durabil, estetic si rezistent la intemperii ar trebui sa fie o preocupare majora pentru orice proprietar de locuinta sau cladire. Tigla metalica a castigat din ce in ce mai mult teren ca solutie pentru constructie de acoperisuri, datorita avantajelor sale remarcabile.

Avantajele tiglei metalice

Tigla metalica este o alegere populara pentru acoperisuri datorita multiplelor sale beneficii:

Este durabila. Una dintre cele mai mari atractii ale tiglei metalice este durabilitatea sa. Materialul rezistent la coroziune si impact face ca aceasta alegere sa fie potrivita pentru climatul variabil si pentru supravietuirea in fata intemperiilor.

Este usor de montat. Comparativ cu alte tipuri de acoperisuri, tigla metalica se evidentiaza prin usurinta in manipulare si montaj. Asta nu doar reduce timpul de instalare, dar si costurile asociate fortei de munca.

Vine intr-o varietate mare de optiuni estetice. Tigla metalica vine intr-o gama variata de culori, forme si texturi, permitand astfel personalizarea acoperisului pentru a se potrivi stilului si designului cladirii. Acest aspect este apreciat atat in cazul cladirilor rezidentiale, cat si al celor comerciale.

Rezista la foc si la alti factori externi. Datorita proprietatilor sale, tigla metalica este rezistenta la foc si la factorii ambientali agresivi, cum ar fi radiatiile ultraviolete sau fluctuatiile extreme de temperatura.

Izoleaza bine. Un alt avantaj notabil este ca tigla metalica poate contribui la economia de energie a cladirii, deoarece reflecta mai bine razele solare in comparatie cu alte materiale de acoperis. Acest aspect poate ajuta la mentinerea unei temperaturi mai constante in interiorul cladirii.

Etapele montajului tiglei metalice

Pentru a te bucura pe deplin de beneficiile tiglei metalice, este esential sa te asiguri ca persoanele care construiesc acoperisul respecta cu strictete toate etapele de montaj. Acest proces necesita atentie, precizie si cunostinte tehnice, motiv pentru care este indicat sa apelezi la oameni cu experienta vasta:

Pasul 1: Pregatirea initiala

Inainte de a incepe montajul propriu-zis, este crucial sa efectuezi o evaluare completa a acoperisului. Verifica daca exista zone afectate sau probleme ce necesita reparatii prealabile. Asigura-te ca ai comandat toate materialele necesare in functie de dimensiunea si forma acoperisului.

Pasul 2: Fixarea jgheaburilor si a sorturilor de streasina

Prima etapa practica consta in fixarea carligelor pentru jgheaburi in dreptul fiecarui caprior. Dupa aceasta se monteaza jgheaburile in loc si se adauga sorturile de streasina pentru o drenare eficienta a apei de pe acoperis.

Pasul 3: Apliarea foliei anti condens.

Inainte de montarea efectiva a tiglei metalice se aplica o folie anti-condens pe intreaga suprafata a acoperisului. Aceasta ajuta la prevenirea formarii condensului sub tigla.

Pasul 4: Fixarea cadrului din lemn

Dupa montarea foliei se fixeaza sipcile verticale la o distanta recomandata si sipcile orizontale la o distanta specifica pentru dimensiunea tiglei metalice.

Pasul 5: Montarea tiglei metalice

Procesul propriu-zis de montare incepe din coltul dreapta-jos al acoperisului. Fiecare tigla metalica se fixeaza in sipca cu suruburi autoforate prevazute cu garnitura de cauciuc, asigurand astfel etanseitatea.

Pasul 6: Accesorizarea

Dupa ce a fost acoperita toata suprafata acoperisului cu tigla metalica se adauga accesoriile finale precum coama, parazapada si pazia. Acestea nu doar adauga un aspect estetic, dar si imbunatatesc functionalitatea si protectia acoperisului.

Montajul corect al tiglei metalice este un proces ce necesita atentie la detalii si respectarea etapelor. Daca alegi corect firma care sa faca acest montaj si te asiguri ca toti pasii sunt respectati, te vei putea bucura de un acoperis perfect pentru o perioada foarte lunga de timp.

Previous post Descoperă Paradisul Kiwi: Călătorie în Frumoasa Noua Zeelandă
Next post Detalii utile si informatii pretioase cu privire la filtrele de aspiratoare