Unde poți merge cu cortul la munte?

O idee numai bună de a-ți petrece inedit vacanța de vară este mersul cu cortul în zonele de munte – unde e răcoare, liniște și energie bună. E un moment ideal pentru te izola de forfota orașului și de grijile cotidiene. Tot la munte vei resimți din plin autenticitatea lucrurilor simple – departe de telefon, mail-uri sau ținute office. Acolo ești doar tu înconjurat de natură și oamenii pe care îi îndrăgești cel mai mult. Totuși, oricât de mult ți-ar plăcea spontaneitatea, trebuie să gândești foarte bine traseul și mai ales destinațiile de vacanță.

Iată câteva locuri apreciate de turiștii pasionați de experiențe unicate și pe care le poți bifa în excursie:

 • Munții Vrancei – Dacă îți plac aventurile palpitante și vrei să încerci lucruri neobișnuite, poți alege ca următoare destinație munții Vrancei. Poți efectua traseul către Rezervația Mamiferelor Mari. Zona este destul de sălbatică, dar îți va oferi cu siguranță o experiență de neuitat. Trebuie doar să ai echipamentul potrivit înainte de a porni în călătorie.
 • Platoul Bucegi – O zonă cu iz de poveste, pe care trebuie să o vizitezi măcar o dată în viață. Îți poți instala cortul în apropiere de Babele și Sfinxul pentru a avea o priveliște inedită și a te bucura de momente binemeritate de relaxare. Nu contează că alegi un cort autosau o variantă clasică, la final vei avea parte de o excursie reușită.
 • Munții Pădurea Craiului – În zona Roșia, Bihor există o zonă de campare care îmbină frumusețea naturii cu standarde înalte de siguranță, confort și funcționalitate. Locul special amenajat pentru camping poate adăposti aproximativ 20 de corturi și are în apropiere grupuri sanitare și zone de luat masa.

Ce trebuie să iei în calcul înainte de a-ți instala cortul?

Atunci când alegi o excursie în aer liber trebuie să acorzi atenție fiecărui detaliu în parte. Iată care sunt cele mai importante aspecte pe care să le ai în vedere:

 • Asigură-te că zona aleasă este sigură și că nu este în apropierea traseelor de animale.
 • Nu pleca în camping dacă vremea nu îți permite să te bucuri de o călătorie lipsită de peripeții neplăcute.
 • Alege o zonă cu teren plat care permite fixarea fără probleme a cortului.
 • Evită locurile care sunt predispuse la pericole naturale.
 • Optează pentru cortul potrivit. Dacă mergi singur, alege o variantă compactă. Însă, dacă alegi să mergi cu prietenii sau familia alege uncort 2 persoane.

Cum se montează un cort auto?

Dacă alegi un model calitativ, de la producători de încredere, un cort auto se poate monta cu ușurință pe barele transversale ale plafonului mașinii.


Etapele pe care trebuie să le parcurgi sunt:

 • Procesul începe prin montarea scheletului cortului și continuă prin adăugarea pereților laterali.
 • Asigură-te că elementele de fixare sunt prinse bine.
 • Întinde cu atenție acoperișul cortului.

În general, instrucțiunile de montare sunt livrate odată cu cortul. Însă, pentru a avea parte de rezultatele dorite trebuie să ai în vedere că barele transversale să fie confecționate din materiale durabile și rezistente la șocuri.

Optează cu încredere pentru un cort calitativ pentru o excursie reușită în aer liber!

Previous post Asociatia Club Sportiv LIFEGAMES Bucuresti in parteneriat cu Asociatia Municipala  de VOLEI Bucuresti este onorata sa va invite la TURNEUL FINAL MINIVOLEI din cadrul Campionatului Municipal  de Volei
Next post Vara asta alege un grătar nou, perfect pentru a-ți strânge familia și prietenii la mese delicioase în aer liber!