Cum menții o atmosferă răcoroasă în locuință în timpul verii?

Să menții o temperatură potrivită în locuință pe timp de vară nu-i tocmai o treabă ușoară. Lucrurile devin și mai complicate în cazul unor proiecte case mici, care au un design destul de compact și prezintă riscul supraaglomerării.

Totuși, există câteva trucuri care te vor ajuta să te delectezi cu o atmosferă răcoroasă, chiar și în zilele toride.

Accesorii care nu trebuie să lipsească din locuință pe timp de vară:

Există câteva accesorii esențiale pe care le poți folosi pentru a crea o atmosferă răcoroasă în locuință în timpul verii.

Iată câteva sugestii, care se pretează atât unor proiecte case mici, cât și unor locuințe de mari dimensiuni:

  • Ventilatoare de podea sau de tavan – Accesorii care facilitează circulația aerului în încăpere. Pot ajuta la răcirea ambientului și oferirea unor experiențe plăcute. Ventilatoarele de podea pot amplifica fluxul de aer într-o anumită direcție, iar cele de tavan pot răspândi aerul în întreaga încăpere.
  • Aer condiționat portabil – Dacă nu ai un sistem central de aer condiționat, poți investi într-un aer condiționat portabil. Oferă un design practic, tocmai de aceea este ușor de transportat. Asigură-te că alegi un model potrivit dimensiunii încăperii pe care dorești să o răcorești.
  • Rulouri sau jaluzele 100% opace – Rulourile sau jaluzelele opace pot fi foarte utile pentru a bloca lumina solară și căldura în timpul zilei. Pot ajuta la menținerea temperaturii mai scăzute în interior și pot reduce nevoia de răcire suplimentară.
  • Umidificator – Este un accesoriu care poate ajuta la menținerea unui nivel adecvat de umiditate în încăperi. În timpul verii, când aerul poate deveni uscat, poate contribui la crearea unei atmosfere mai răcoroase și mai confortabile.
  • Plante de interior – Integrarea plantelor nu doar că poate aduce un decor frumos în locuință, dar poate oferi un suflu fresh încăperilor. Plantele eliberează vapori de apă, ceea ce poate reduce temperatura și poate crea o senzație de prospețime.

Ce trebuie să ai în vedere încă din faza de proiectare?

Nu contează că ai ales proiecte case compacte sau locuințe de mari dimensiuni, atmosfera răcoroasă în locuință poate fi obținută încă din faza de proiectare.

Există câteva elemente care te vor ajuta să te bucuri de rezultatele dorite:

  • Orientarea casei – Planifică amplasarea casei astfel încât să profiți de orientarea solară. Dacă locuința ta este situată într-o zonă cu climă caldă, încearcă să orientezi fațada principală către nord sau est. Astfel, vei evita expunerea excesivă la soare în timpul zilei.
  • Izolarea termică –  Asigură-te că optezi pentru proiecte case cu mansarda izolate termic pentru a reduce transferul de căldură din exterior. Folosește materiale de construcție adecvate și ia în considerare părerile avizate ale specialiștilor.
  • Ventilație adecvată – Proiectează un sistem de ventilație modern pentru a asigura circulația eficientă a aerului în interiorul casei. Pe lângă ambientul ideal relaxării, vei reuși să elimini riscurile cauzate de acumularea prafului și a umidității în exces.

Pe timp de vară e destul de greu să obții o atmosferă răcoroasă. Însă, dacă respecți sfaturile de mai sus te vei bucura mai mult ca sigur de un ambient plăcut!

Previous post Asigurarea Conformității și Protecția Sănătății la Locul de Muncă prin Cursurile de Igienă Obligatorii de la Centrul de Formare Profesională Eurodeal
Next post 4 joburi potrivite unor femei îndrăznețe