Top 3 lucruri pe care trebuie să le cunoști înainte ca să mergi la un salon de masaj.

În momentul când decizi că este timpul pentru o relaxare profundă și calitativă, este cazul să faci o programare la masaj. Dar cum alegi salonul de masaj, tipul de masaj și ce alte aspecte trebuie să cunoști înainte ca să mergi la masaj afli în articolul ce urmează.

1. Alegerea salonului de masaj. Atunci când decideți la ce salon de masaj din București să mergeți pentru un masaj de relaxare este cazul să nu îl alegeți pe cel mai apropiat de casa dvs. dar să îl alegeți pe cel în care aveți încredere. Salonul de masaj trebuie să fie nu doar frumos și cu personal amabil. Vă recomandăm să observați detaliile, de exemplu Echipa de specialiști trebuie să fie una unită, prietenoasă, amabilă, zâmbitoare care să vă  umple de energie bună. Terapeuții trebuie să își cunoască bine meseria, să fie atenți în discuția cu fiecare client pentru a afla necesitățile și preferințele acestuia. Un terapeut bun este capabil să identifice problemele clienților și să ofere tratament calificat pentru ameliorarea acestora.  De asemenea un terapeut bun poate cu ușurință să ofere sfaturi și recomandări pentru pacient. Un lucru important este și faptul că terapeuții trebuie să ofere un mediu sigur și să respecte intimitatea clienților. Uneori este important ca specialiștii să poate păstra și confidențialitatea unor discuții pe care le au cu clienții.

Tot echipa unui salon de masaj este responsabilă și de curățenia și ambianța plăcută simțită în salon. Igienizarea și curățenia este foarte importantă după fiecare client. În general există standarde de igienizare a unui salon de masaj din București și acestea trebuie respectate în totalitate. În acestea sunt incluse curățenia generală, dezinfecția și sterilizarea echipamentelor, dar și a suprafețelor precum masa de masaj. Un salon de masaj bine gestionat este curățat cu regularitate nu doar în sala de așteptare, grupurile sanitare și zona de masaj. Un accent deosebit este pus pe înlocuirea lenjeriei de pe patul de masaj și înlocuirea prosoapelor după fiecare utilizare. Terapeuții și personalul dintr-un salon de masaj trebuie să își spele frecvent mâinile pentru prevenirea răspândirii bacteriilor și a altor agenți patogeni.

Produsele utilizate în salonul de masaj pentru un masaj de relaxare, dar și pentru oricare alt tip de masaj disponibil trebuie să fie naturale, care nu dăunează sub nici o formă sănătate clienților. Petru utilizarea uleiurile esențiale specifice terapeuții trebuie să discute cu clientul și să întrebe dacă există posibilitatea unei reacții alergice, dacă da acestea trebuie eliminate și folosite doar uleiuri fără alergeni.

Toate cele menționate mai sus sunt doar câteva aspecte importante de care să ții cont când alegi un salon de masaj în care să mergi. Însă dacă alegi salonul de masaj Baliss Spa, trebuie să știi că toate aceste detalii sunt gestionate, iar sănătatea ta este în totală siguranță. La Baliss Spa în București nu trebuie să îți faci grijă pentru curățenia impecabilă, echipa tânără și energică și pentru starea ta emoțională interioară.

2.Al doilea aspect important pe care trebuie să îl cunoști înainte de a merge la o procedură de masaj de relaxare sau oricare altul este pregătirea corpului și întregului organism pentru masaj. O recomandare simplă, dar importantă este să faci un duș înainte de a veni la un salon de masaj, astfel vei evita situațiile neplăcute și jenante. Totodată trebuie să știi că dușul înainte de masaj este mult mai recomandat decât dușul după masaj. După masaj piele rămâne hidratată cu un stat subțire de ulei, care este bine să nu fie îndepărtat îndată după procedură. Acest lucru va permite menținerea unei senzații de piele moale și catifelată pentru un timp îndelungat, iar mirosul uleiurilor esențiale folosite vor emana un miros îmbătător și vor înlocui parfumul.

Hidratarea adecvată înainte de masaj și după acesta este un punct principial care trebuie respectat cu strictețe, dar despre care puțini cunosc. Prin consumul de apă înainte de o procedură de masaj de relaxare îți pregătești organismul din interior, deoarece în timpul masajului pierzi mult din hidratare. În plus un corp bine hidratat este mult mai receptiv la masaj, ceea ce însemnă că mușchii se relaxează mai ușor și mai rapid, iar acest fapt te ajută să te simți mai bine și să atingi  obiectivele propuse ca și rezultat în urma procedurii.

În urma unui masaj de relaxare sau în urma unui masaj terapeutic corpul de asemenea are nevoie de o hidratare deosebită. În timpul masajului efectuat într-un salon de masaj o cantitate semnificativă de toxine care sunt depozitate în organism încep să fie eliminate treptat prin circuitul activ al sângelui. Astfel corpul nostru se detoxifiază în timpul unui masaj de relaxare efectuat corect și cu precizie.   

Ce se întâmplă în lipsa hidratării corespunzătoare?

În lipsa hidratării are loc deshidratarea masivă care în prim plan este simțită ca și senzația de sete și gură uscată. De fapt este ceva mult mai profund, o deshidratare poate ușor să provoace dureri de cap, amețeli și lipsă de energie. Consumul optim de apă înaintea masajului poate elimina aceste consecințe neplăcute. Totuși câtă apă trebuie să consumăm înainte de a merge la un salon de masaj în București? Nu există o cantitate exactă, fiecare poate regula cantitatea de lichide în funcție de necesitate și în funcție de ora la care are programarea la un masaj de relaxare. Totuși câteva pahare de apă sau ceai cu câteva ore înainte de procedură sunt binevenite și vor suplini nivelul de lichide în organism, astfel pregătindu-l pentru masaj.

Pe lângă consumul de apă contează la fel de mult și consumul de alimente. Încearcă pe cât posibil să eviți mâncarea grea înaintea unui masaj terapeutic, masaj Balinez sau oricare alt tip de masaj pe care îl găsești la Baliss Spa – salon de masaj în București care îți asigură relaxare maximă și efecte de la prima procedură.

Mâncarea grea și copioasă este bine să o eviți cu una – două ore înainte de masaj. Ideal ar fi pe tot parcursul zilei în care ai programarea la un salon de masaj. Însă nu toți sunt dispuși să facă un astfel de efort, așa ca și cu o oră înainte este bine. Acest lucru te va ajuta să te simți mai confortabil în timpul masajului. Un stomac plin nu va permite corpului o relaxare suficient de profundă. De asemenea cantitatea alimentelor consumate influențează și asupra nivelului de respirație. O respirație conștientă nu  te poate lăsa să te relaxezi. Momentul de relaxare vine atunci când zboară toate gândurile. Iar nivelul respirației nici nu se mai simte și devine extrem de rar. Un masaj de relaxare efectuat în condiții bune și pe un corp pregătit îți poate satisface dorința de evadare și liniște profundă.

3.Contraindicațiile comune ale unei proceduri de masaj de relaxare.

Foarte multe persoane ignoră acest moment, atunci când decid să meargă la un salon de masaj pentru o procedură de masaj de relaxare. Totuși este foarte important să cunoaștem contraindicațiile și să nu riscăm cu sănătatea noastră și a întregii echipe din salonul de masaj dacă este o afecțiune gravă. În prim plan trebuie să comunicați cu medicul și să cereți permisiunea pentru un masaj de relaxare în cazul în care suferiți de afecțiuni grave sau de boli cronice. În continuare voi descrie cele mai comune contraindicații în care este foarte important să evitați masajul:

  • Infecțiile precedate de febră mare sau bolile contagioase pe care le puteți transmite cu ușurință personalului care activează în salon sau altor clienți. În aceste cazuri este recomandat să amânați vizita la un salon de masaj până după recuperarea completă și posibilitatea de a interacționa cu alți oameni complet sănătoși.
  • Problemele dermatologice severe, care pot fi și acestea contagioase sau necontagioase. Pentru evitarea situațiilor neplăcute sau periculoase este recomandat să evitați vizitele la un salon de masaj în București, dar și în alte localități până la recuperarea leziunilor sau erupțiilor cutanate prezente.
  • Afecțiunile  cardiace sau circulatorii grave ar putea fi un impediment pentru cursurile de masaje, în special sunt contraindicate în cazul unui masaj anticelulitic, masaj limfatic și a altor tipuri de masaje care presupun mișcări active. Masajul de relaxare poate fi permis, însă doar cu acordul medicului care cunoaște situația medicală pe care o dețineți.
  • Trombozele sau flebitele constituie o altă contraindicație, deoarece masajul activ poate crește riscul de dislocare a cheagurilor de sânge, acest fapt este destul de serios și poate pune viața în pericol.
  • Prezența unor fracturi sau leziuni. Masajul direct pe o fractură sau leziune poate agrava situația, din acest motiv este recomandat așteptarea completă până la vindecare, și doar apoi posibilitatea unui masaj de relaxare la un salon de masaj.

După ce te-ai convins că nu ai vreo tangență cu una sau mai multe contraindicații descrise anterior, poți liniștit să faci o programare la un salon de masaj, noi recomandăm Baliss Spa! În urma primei proceduri de masaj de relaxare într-un salon de masaj în București poți decide dacă îți dorești să continui procedurile și să faci un curs de masaj de 10-15 zile pentru a amplifica efectul obținut. La Baliss Spa ai oportunitatea de a economisi, poți cumpăra un abonament la masaj cu un preț mai redus. În acest abonament poți alege numărul de ședințe și durata masajului. Totodată nu este obligatoriu să faci doar masaj de relaxare, fiecare ședință poți să optezi pentru tipuri de masaje diferite. De exemplu dacă vrei să încerci și o procedură activă alege un masaj Deep Tissue care presupune masarea țesuturilor adânci, vei simți diferența pentru corpul tău.

Toate tipurile de masaj disponibile le puteți găsi pe www.baliss-spa.ro în acest salon de masaj din București, sunteți în siguranță și vă puteți relaxa la maxim.

Previous post Bucură-te de mese îmbelșugate cu grătarele și ustensilele premium de la PEFOC!
Next post Descoperă Paradisul Kiwi: Călătorie în Frumoasa Noua Zeelandă