Isoterm îți poate eficientiza casa cu cea mai bună izolație termică exterioară

Casele ce beneficiază de cea mai bună izolație termică exterioară cresc gradul de confort în timp ce scad costurile întreținerii. Firma Isoterm dezvăluie cum se poate una ca asta.

Pentru exterior, cea mai bună izolație este din spumă

A-ți izola casa la exterior constituie un aspect de o importanță deosebită din mai multe puncte de vedere. Măsura implică eficientizarea energetică a clădirii, tradusă prin faptul că vei consuma mai puțină energie pentru a face cald în casă.

Aceasta mai implică și creșterea gradului de confortului resimțit, prin diminuarea fluctuațiilor de temperatură și prin reglarea gradului de umiditate atât de nociv pentru sănătatea umană și pentru durabilitatea pereților. Nu în ultimul rând, izolând casa la exterior se obține și un impact mic, totuși pozitiv, asupra protejării mediului înconjurător.

Este suficient să știi doar aceste beneficii pe scurt pentru a începe să-ți dorești cea mai bună izolație termică exterioară și să cauți metode prin care s-o obții cât mai curând și convenabil cu putință. Iar aici intervine o firmă specializată în izolații din spumă poliuretanică, unde pe site-ul isoterm. ro detaliază foarte bine modul în care se ajunge la avantajele de mai sus folosind spuma pe post de material izolator.

Care sunt pașii lucrării de izolare exterioară cu spumă?

  • Se dă jos tencuiala veche și, eventual, se îndepărtează izolația veche existentă.
  • Pereții sunt evaluați și reparați în ideea obținerii unei suprafețe cât mai drepte.
  • Se aplică a straturile de spumă poliuretanică, pentru un total mediu de 3-6 cm.
  • Se aplică o plasă de Buzău, continuând cu o tencuială cu rol de uniformizare.
  • Se aplică finisaj decorativ, în funcție de preferințe și de specificul arhitectonic.

Legat de specificul arhitectonic: dacă fațada casei tale are elemente de decor specifice, pe care le prețuiești, atunci spuma poliuretanică reprezintă singurul material care te poate ajuta să le păstrezi într-o anumită măsură. Orice alt material presupune acoperirea completă a liniilor curbe sau a zonelor ieșite în relief. Inclusiv din acest punct de vedere, spuma se dovedește a fi materialul ideal pentru cea mai bună izolație termică exterioară.

Cea mai bună izolație este cea care izolează cel mai mult

Dacă dorești să ajungi la punctul în care aproape să nu mai fie nevoie să pornești centrala pe parcursul zilei pe timpul iernii, trebuie să investești într-o izolație termică la exterior suficient de groasă. Află că numai spuma poliuretanică în varianta ei cu celulă închisă (adică de 5 ori mai densă decât orice alt material izolator) îți va fi de folos, și la o grosime de 10-15 cm, la care se ajunge prin aplicarea de straturi succesive de spumă poliuretanică.

De ai folosi alte materiale ca să ajungi la acest standard riguros, total, ar trebui să îngroși pereții casei cu mult mai mult, chiar cu o jumătate de metru! Inclusiv în acest sens, izolația din spumă se dovedește a fi cea mai bună izolație la exterior.

Ai devenit interesat/ă de subiect? Deja te gândești cât de cald și bine va fi iarna și cât de mici, facturile la energie? Află mai multe de pe isoterm.ro despre cât de puține ai de făcut ca să te alegi cu atât de multe!

Previous post Totul despre implanturile dentare: ce sunt si cand ai nevoie de ele?
Next post Semineele rustice, investiții de viitor pentru locuințe prietenoase!