Totul despre implanturile dentare: ce sunt si cand ai nevoie de ele?

Dantura joaca un rol esential atunci cand te gandesti la modul in care vorbesti, in care mesteci, dar si la aspectul personal.

De aceea, daca, din nefericire iti lipsesc unul sau mai multi dinti, important este sa iei masuri cand mai repede si sa optezi pentru un implant dentar de aici, care sa te ajute sa iti completezi dantura. In acest fel, iti vei redobandi integritatea la nivelul danturii si vei avea din nou o imagine de care sa fii mandru si care sa iti permita sa zambesti ori de cate ori iti doresti.

Ce este un implant dentar?

Despre implantul dentar este bine sa stii ca este o solutie moderna, cu ajutorul careia poti completa un gol de la nivelul danturii tale. Mai exact, este vorba despre un cadru metalic sau un stalp, care iti este introdus sub gingie, direct in osul maxilar, prin intermediul unei interventii chirurgicale. Ulterior, pe implantul ales, medicul stomatolog sprijina cu atentie pe implant dintele artificial, pe care il vei putea utiliza o perioada indelungata, chiar si de pana la 20 – 25 de ani.

Cand este recomandat sa optezi pentru un implant?

Implantul dentar este o necesitate, nu un moft, motiv pentru care ar fi bine sa apelezi la aceasta solutie in urmatoarele situatii:

•           ai pierdut unul dintre dinti, fie pe cale naturala, fie in urma unui accident

•           ai fost nevoit sa indepartezi maseaua de minte, intrucat aceasta impingea in ceilalti dinti si le modifica incorect pozitia.

Iata, asadar, situatiile in care ai nevoie de ajutorul unui medic stomatolog, pentru a-ti completa dantura!

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a-ti putea pune un implant?

Inainte de a-ti face o programare la un cabinet stomatologic, este bine sa stii ca pentru a-ti pune un implant dentar, este recomandat sa indeplinesti urmatoarele conditii:

•           trebuie sa ai o stare de sanatate generala buna;

•           trebuie sa ai o cantitate suficienta de os, pentru a-ti putea fi inserat implantul in mod corespunzator (in caz contrar, ai nevoie de o interventie de augmentare a masei osoase);

•           trebuie sa iti asumi ca ai grija sa urmezi toate sfaturile medicului in perioada de vindecare.

Tipuri de implanturi

In functie de materialul din care sunt realizate, implanturile pot fi:

•           din zirconiu – eficiente si durabile, implanturile din zirconiu sunt usor de purtat in timp si iti asigura calitatea de care ai nevoie;

•           din titan – sunt cele mai populare tipuri de implanturi, avand in vedere ca sunt biocompatibile si se pliaza pe numeroase tipuri de organisme.

Cand poate fi aplicata coroana peste implant?

In ceea ce priveste aplicarea coroanei peste implant, acest lucru este posibil:

•           imediat dupa aplicarea implantului, daca starea ta de sanatate o permite;

•           dupa circa 2 luni de la aplicarea implantului, in cazul in care implantul trebuie tratat cu o substanta speciala, care are rolul de a grabi inserarea sa in masa osoasa;

•           dupa 6 luni de aplicarea implantului, in cazul in care ai avut nevoie de augmentarea masei osoase.

Avantaje

Despre beneficiile de care ai parte datorita implantului dentar, este bine sa stii ca acestea sunt:

•           iti completezi dantura intr-un mod eficient si durabil;

•           te bucuri din nou de o masticatie corecta;

•           zambesti iar nestingherit;

•           pronunti corect si complet toate cuvintele;

•           te bucuri de implantul tau pe o perioada indelungata, de pana la 20 – 25 de ani, indeosebi daca ai grija la igiena orala.

FamilyDent.ro este alaturi de tine atunci cand ai nevoie de solutii moderne, prin care sa te bucuri de o dantura sanatoasa si frumoasa. Fie ca ai nevoie de un aparat dentar: https://familydent.ro/aparat-dentar/, de un implant sau pur si simplu de aplicarea unei plombe, poti utiliza datele de contact de mai jos, pentru a-ti face o programare!

Date de contact:

Email: info@familydent.ro

Telefon: 031 229 7087

Previous post Eurodeal: Cursuri Autorizate de Competențe Digitale Pentru Succesul Afacerii Tale
Next post Isoterm îți poate eficientiza casa cu cea mai bună izolație termică exterioară