Cum să-ţi transformi livingul într-un spaţiu modern şi elegant: sfaturi şi idei gata de pus în practică

Livingul este, poate, cea mai socială încăpere a casei noastre, locul unde ne adunăm cu prietenii şi oamenii dragi nouă la o seară de film, de jocuri sau pur şi simplu să povestim. Şi tocmai de aceea, un living modern şi elegant este o adevărată carte de vizită a locuinţei tale. Dacă îţi doreşti să ai un living de revistă chiar la tine acasă, acest articol vine cu toată inspiraţia de care ai nevoie pentru o amenajare reuşită.

Cum să faci din livingul tău o cameră în ton cu ultimele tendinţe din amenajările interioare: cele mai importante aspecte de care să ţii cont

Livingul este de obicei o cameră cu întrebuinţări multiple, în cele mai multe cazuri funcţionând nu doar ca spaţiu de relaxare, ci şi ca birou. Dacă şi tu te întrebi cum poţi face ca livingul tău să arate bine şi modern, dar să nu-şi piardă practicalitatea, iată de ce ar fi recomandat să ţii cont în procesul de amenajare:

Culoarea

Un element fundamental atunci când vorbim despre amenajarea unei încăperi îl reprezintă paleta cromatică. Pentru un living modern poţi opta pentru culori pastelate, nuanţe de alb sau de beige, dar şi pentru culori tari, accent, cum ar fi portocaliu, fuchsia sau roşu.

Mobilierul

Când planificăm un proiect de amenajări interioare, primul lucru la care ne gândim este mobilierul. Un mobilier modern are un aspect minimalist, neîncărcat, care pune accent pe confort şi funcţionalitate, fără a neglija însă estetica. Dacă ai dubii privitor la cum să alegi colţarul pentru un living modern, ia în calcul nu doar preferinţele personale şi trendurile, ci şi spaţiul disponibil, pentru a te asigura că livingul tău nu se va aglomera cu piese de mobilier.

Texturile

Un element care poate să-ţi transforme vizual livingul şi să-i ofere un aspect modern şi interesant e reprezentat de jocurile de texturi. Poţi obţine iluzia de mai mult spaţiu sau de adâncime pentru camera ta cu ajutorul tapiţeriei, pernuţelor decorative, dar şi cu ajutorul covoarelor moderne pentru living plasate strategic.

Iluminatul

Când vorbim despre transformarea unui spaţiu, un rol crucial îl joacă iluminatul. Dacă ai un living care beneficiază din plin de lumină naturală, pune în valoare ferestrele. Dacă nu, compensează cu iluminat cald, lampadare cu design original, aplice sau spoturi, pentru a crea o atmosferă unică.

Accesoriile

Un alt element care oferă personalitate şi poate aduce un plus de modernitate şi rafinament livingului tău sunt accesoriile. Fie că vorbim despre pături pufoase, despre printuri de artă sau despre obiecte de decor, acestea pot să transforme orice cameră dintr-o încăpere banală într-un spaţiu special.

Să ai un living în ton cu tendinţele de amenajări interioare poate părea, la prima vedere, un demers complicat, laborios şi costisitor. Chiar dacă este adevărat, asta nu înseamnă că nu poţi simplifica lucrurile pentru tine şi casa ta. Magazinele şi site-ul Homelux.ro îţi pun la dispoziţie game variate de produse de calitate din care să alegi, dar şi consultanţi pregătiţi, care să îţi răspundă la orice întrebare ai avea.

Sursa foto: Pixabay.com

Previous post Ghid Detaliat pentru Crearea unui Site de Prezentare în Ploiești
Next post PRINDE CELE MAI MARI CAPTURI CU AJUTORUL SONARELOR DE PESCUIT