Cand nu este indicat botoxul? Ce alternative exista?

Desi tratamentul de injectare botox este in general sigur, exista unele cazuri in care nu ar trebui utilizat. Exista, de asemenea, cazuri in care persoane care au folosit botox ani la rand au dezvoltat rezistenta la acesta si nu mai obtin rezultatele pe care le aveau candva cu aceasta optiune de intinerire a pielii. Daca botoxul nu este o optiune pentru tine, exista cateva alternative grozave pentru intinerirea pielii disponibile in clinicile de estetica medicala si saloanele de infrumusetare de la noi din tara.

Iata cateva cazuri in care tratamentul cosmetic cu botox ar trebui evitat:

Daca esti insarcinata sau alaptezi

In timpul sarcinii, trebuie sa fii atenta la ceea ce introduci in corpul tau, deoarece fatul din pantecele tau se afla intr-o faza critica de dezvoltare. Asa cum este recomandat sa eviti alcoolul, fumatul, consumul excesiv de cofeina, anumite mezeluri si sushi, botoxul se afla pe lista substantelor care nu sunt recomandate in timpul sarcinii. Desi toxina folosita in botox este considerata sigura in multe circumstante, medicii nu doresc sa riste raspandirea acesteia in organismul fatului. Inca nu exista suficiente studii efectuate cu privire la efectele botoxului asupra sarcinii, dar este intotdeauna mai bine sa iei masuri de precautie suplimentare atunci cand vine vorba de siguranta copilului tau.

Daca esti alergica

Desi reactiile alergice la botox sunt destul de rare, ele sunt posibile. Inainte de a te supune acestui tratament, medicul iti va face un test de piele pe antebrat, administrand o cantitate foarte mica de tratament. Acest test este la fel ca majoritatea testelor de alergie si va determina daca esti eligibila sau nu pentru botox.

Daca ai o slabiciune musculara preexistenta

Oricine are scleroza multipla, scleroza laterala amiotrofica, distrofie musculara, miastenie gravis, miopatie sau alte tulburari neuromusculare, nu ar trebui sa isi faca tratament cu botox in scopuri cosmetice. Botoxul poate agrava simptomele tulburarilor neuromusculare. In mod similar, persoanele cu astm bronsic sau alte probleme respiratorii ar trebui sa discute cu medicul lor inainte de a se supune tratamentului de injectare cu botox.

Alternative la botox

Injectiile cu acid hialuronic

In timp ce botoxul imobilizeaza muschii pentru a netezi aspectul ridurilor si pentru a preveni formarea altora noi, acidul hialuronic umple pielea. Acest efect de umplere a pielii reduce aspectul ridurilor si ofera prospetime pielii.

Peelingul chimic

In mod obisnuit, peeling-urile chimice sunt folosite pentru a revitaliza pielea uscata, terna, pentru a trata acneea si pentru a ajuta la reducerea cicatricilor acneice si a daunelor cauzate de soare. Dar peelingurile chimice pot fi utilizate si pentru a reduce aspectul liniilor fine. Deoarece presupune indepartarea pielii vechi, peelingul chimic scoate la iveala un nou strat de piele, mai fin, mai proaspat si cu mai putine riduri vizibile.

Previous post Credit de Nevoi Personale Avantajos: Dobândă de 7.9%, Aprobare Rapidă și Consultanță Financiară Profesională
Next post Succesul Prin Determinare: Cum Un Client Refuzat de Bănci Tradiționale a Găsit Finanțare Cu Ajutorul Nostru