Cand vine vorba de gatit, carnea de curcan de tara este o alegere sanatoasa si gustoasa. Cu o textura suculenta si o aroma care nu este foarte puternica, aceasta carne alba este perfecta pentru cei vor sa experimenteze cu diferite arome si texturi.
Daca vrei sa valorifici la maximum carnea, este esential sa alegi un bait potrivit. Iata cateva idei combinatii de ingrediente pe care le poti folosi cand vrei sa faci un bait gustos pentru carnea de curcan!
Bait cu ierburi aromate si lamaie
Un bait clasic, folosit pentru a marina carnea de curcan de tara, este facut din ulei de masline, rozmarin, cimbru, busuioc, zeama si coaja rasa de lamaie, sare si piper.
Amestecul de ierburi si aciditatea lamaii accentueaza dulceata naturala a carnii de curcan.
Bait cu iaurt si condimente indiene
Pentru cei care apreciaza aromele exotice, un bait pe baza de iaurt si condimente indiene poate fi o alegere inspirata. Amesteca iaurtul cu curry, turmeric, coriandru macinat si un strop de ghimbir proaspat ras.
Aceasta combinatie cremoasa si condimentata este perfecta daca gatesti carnea pe gratar sau la cuptor.
Bait cu mustar si miere
Combinatia dintre gustul usor picant a mustarului si dulceata mierii este una dintre cele mai apreciate. Folosit ca bait, acest amestec este perfect daca iti place carnea suculenta cu o glazura caramelizata.
Bait cu vin alb si usturoi
Pentru cei care apreciaza combinatiile usor acide, vinul si usturoiul sunt ingrediente ce se completeaza perfect.
Amesteca vinul, cu usturoiul, sare, piper si putin rozmarin pentru a potenta savoarea carnii de pasare de tara.
Bait cu soia si ghimbir
Esti fan al aromelor asiatice? Sosul de soia si ghimbir sunt ingrediente reprezentative pentru bucataria tarilor din Asia de Est.
Combinatia dintre aceste ingrediente si carnea de curcan de tara creeaza un gust umami. Pentru si mai multa aroma, adauga putin ulei de susan si ceapa verde.
Carnea se va potrvi perfect cu o portie de noodles calzi stropiti cu sos de soia.

Bait cu cidru si mere
Jocul de arome dintre dulce si acrisor face acest amestec sa fie irezistibil.
Cidrul da carnii o aroma usor acida, in timp ce merele aduc un strop de dulceata. Aceasta combinatie poate parea inedita, dar cu siguranta este potrivita pentru mesele festive in care vrei sa impresionezi.
Bait cu ierburi proaspete
Pentru un gust proaspat si revigorant, foloseste un amestec de ulei de masline, patrunjel, marar, leustean, usturoi si un strop de zeama de lamaie.
Baitul cu ierburi este potrivit atunci cand vrei sa ii dai carnii de curcan de tara un gust proaspat si usor.
Cand vine vorba de condimentele si ierburile pe care le poti folosi intr-un bait delicios, nu trebuie decat sa intri in camara si sa alegi ingredientele care ti se par potrivite.
Aceste idei de bait sunt doar inceputul. Experimenteaza cu diferite combinatii de ingrediente si descopera noi modalitati de a savura carnea de curcan de tara la adevarata sa valoare.
Indiferent de reteta pe care o alegi, succesul unei mese delicioase incepe cu alegerea unei carni de curcan de calitate. La Ograda Verde, curcanii sunt crescuti in conditii naturale, respectand traditiile. Regaseste gustul autentic al carnii de pasare de tara, alege ferma Ograda Verde!