Casa de marcat vs sistem POS: care este alegerea potrivita pentru restaurante?

Detii un restaurant si incerci sa iti dai seama daca vechea ta casa de marcat ar trebui schimbata cu un aparat mai performant? Daca afacerea ta are un flux mare de clienti zilnic, raspunsul s-ar putea sa fie DA.

Deoarece casele de marcat sunt aparate fiscale simple, care au ca si functii de baza inregistrarea si calcularea sumelor de bani, functiile lor s-ar putea sa nu fie suficiente pentru restaurantul tau.

Un sistem POS, o varianta mai moderna si mai eficienta a casei de marcat, consta intr-un sistem complex care are functii extinse, putand sa calculeze, sa gestioneze inventarul, sa genereze rapoarte detaliate despre performanta afacerii etc.

Iata cum o casa de marcat s-ar putea sa te incurce mai mult decat sa te ajute.

1. Casa de marcat incetineste fluxul de lucru

O casa de marcat traditionala poate incetini semnificativ fluxul de lucru in restaurantul tau, mai ales daca detii o locatie care atrage foarte multi clienti.

Procesul de preluare si inregistrare a comenzilor, precum si gestionarea platilor si a sumelor incasate din comenzi pot fi stangace si lente.

Personalul trebuie sa se deplaseze intre masa clientului si locul de procesare a comenzii, ceea ce poate duce la intarzieri, erori, implicit la nemultumirea clientilor. Folosind un sistem POS modern, aceste probleme dispar.

2. Nu poti urmari cu precizie cele mai bine vandute produse

Casa de marcat nu poate furniza date in detaliu despre vanzari si despre cele mai bine vandute produse si preparate.

Acest lucru limiteaza capacitatea ta de a lua decizii bazate pe informatii reale cu privire la meniu si preturi. Un sistem POS modern poate oferi rapoarte detaliate despre vanzari, ajutandu-te sa identifici produsele populare si sa optimizezi meniul si preturile in consecinta.

3. Nu poti urmari inventarul cu o casa de marcat

O casa de marcat nu poate tine pasul cu gestionarea inventarului, pe cand un sistem POS modern urmareste automat inventarul si te ajuta sa faci ajustari corecte.

Deoarece casa de marcat este un aparat fiscal de baza care nu poate decat sa inregistreze platile si sa emita bonuri, functia de gestionare a stocurilor iese din discutie.

4. Nu poti gestiona comenzile folosind casa de marcat

Comenzile luate gresit sunt o problema comuna a restaurantelor care folosesc doar o casa de marcat si nu un sistem POS.

Personalul restaurantului poate gresi atunci cand preia comenzile pe hartie, aspect care poate duce la neintelegeri, timpi de asteptare mai mari, afectand semnificativ imaginea afacerii.

Cu un sistem POS, aceste probleme dispar, angajatii devin mai eficienti, iar notele de plata pot fi emise pe loc la cererea clientului.

5. Poti gestiona personalul

Folosind rapoartele pe care sistemul POS le genereaza poti vedea care sunt angajatii care performeaza cel mai bine, care sunt orele cele mai aglomerate si cand ai nevoie de mai mult sau mai putin personal pe tura.

Astfel, poti economisi sume importante gestionand corect angajatii. In plus, ii poti recompensa pe cei mai eficienti pentru a-i motiva pe viitor.

Deciziile pe care le iei privind gestionarea afacerii tale pot influenta semnificativ modul in care aceasta evolueaza.

Indiferent daca folosesti o casa de marcat sau un sistem POS, este important sa folosesti doar aparatura fiscala de ultima generatie, asa cum este cea de la Cria Soft.

E timpul ca afacerea ta sa devina eficienta – contacteaza Cria Soft si cere o oferta!

Previous post TOP 5 motive pentru care sa mergi la un restaurant din Doftana pe malul apei
Next post Descoperă vatra de foc – focul de tabără magic din grădina casei tale!