Descopera Romania – Sinaia

Sinaia este o fermecătoare stațiune montană și oraș situat la aproximativ 50 km sud de Brașov. Desigur, este locul perfect pentru a te ascunde în liniște, departe de civilizație.

Este idilic, mic și liniștit, iar în afară de două atracții cu adevărat frumoase (Castelul Peleș și Mănăstirea Sinaia), ești doar tu, natură și liniște. Este perfect pentru a lua câteva zile pentru a vă relaxa, a vă plimba în natură, a citi și a medita. Detoxifiere digitală, cineva?

La o distanta de aproximativ 125 de kilometri de Bucuresti, pe Valea Prahovei se afla Sinaia, cunoscuta sub numele de „Perla Carpatilor”, o oaza uluitor de frumoasa. Despre Sinaia, turistii spun ca este una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania. De aceea are un farmec aparte, dacă ne gândim că este înconjurat de verdeață, oaspeții respiră aici un aer foarte curat și se bucură de un peisaj minunat. 

Stațiunea montană Sinaia, incredibil de frumoasă în fiecare anotimp

În orice perioadă a anului, staţiunea balneoclimaterică Sinaia este invadată de turişti. „Perla Carpaților” a devenit cea mai populară destinație turistică din România, fiind vizitată în fiecare an de milioane de oameni din țară și din străinătate.

În acest loc frumos de pe Valea Prahovei primăvara și toamna sunt blânde, verile răcoroase în timp ce iarna turiștii nu sunt expuși unui ger dur. Tocmai din acest motiv, Sinaia este ideala pentru cei care doresc sa se relaxeze intr-un loc fabulos in inima naturii.

Statiunea are o mare valoare terapeutica datorita aerului foarte curat si bogat in oxigen. Turiștii care ajung la „Perla Carpaților” pot admira câteva obiective inedite.

Unele dintre ele sunt Castelul Peleș , primul castel castel complet electrificat din Europa și reședința de vară a regilor României, Mănăstirea Sinaia , Casa Memorială „George Enescu” sau Castelul Pelișor . De asemenea, iarna, statiunea este un paradis pentru sporturile de iarna.

Previous post Descopera Romania – Delta Dunării
Next post Descopera Romania – Muntii Fagaras