Cum sa alegi un adeziv gene potrivit?

Folosirea unui adeziv gene potrivit pentru fixarea genelor false reprezinta un factor deosebit de important pentru rezistenta acestora in timp. Atat ca profesionist, cat si ca incepator sau utilizator pe cont propriu, este important sa stii sa folosesti adezivul potrivit, pentru ca genele sa dureze o perioada mai indelungata, iar pielea sensibila din jurul ochilor sa nu aibe de suferit.

Ce este adezivul pentru extensii de gene?

Pentru a se bucura de o privire senzuala, incantatoare, cele mai multe femei folosesc extensiile de gene. Extensiile de gene sunt acele fire individuale de par, uneori sintetic, alteori natural, ce se ataseaza de genela naturale ale clientei. Pentru fixarea lor, se folosesc un adeziv de gene.

Acest adeziv este un lipici ce se usuca rapid. Cei mai multi adezivi folosesc in compozite cyanocrilatul. Aceste este un adeziv folosit de regula si in medicina de urgenta, fiind o substanta non-iritanta, impermeabila. Achizitioneaza un adeziv gene doar de la distribuitori de incredere, asa cum este si cazul Bonilux, pentru a te asigura de folosirea unui adeziv adecvat, ce nu contine substante toxice care pot provoca iritatii grave la nivelul globului ocular.

Ce factori trebuie avuti in vedere atunci cand alegi un nou adeziv gene?

Alegerea unui adeziv potrivit pentru gene trebuie sa tina cont de cativa factori esentiali. In functie de acestia, dar si de preferinte si proprietatile fiecarui adeziv, vei putea alege unul potrivit nevoilor tale.

Temperatura si umiditate – reprezinta unul dintre factorii asupra carora trebuie sa acorzi atentie atunci cand alegi un adeziv gene, deoarece calitatea si performanta adezivului, tine cont de acesti doi factori. In functie de zona climatica unde locuitest, dar si temperatura ambientala a mediului de lucru, adezivul se va intari mai repede. In locurile cu umiditate mai mare, adezivul se va intari mai rapid, pe cand in zonele mai uscate, adezivul dureaza mai mult pana la intarirea finala. Se pot folosi in schimb umidificatoare sau dupa caz, dezumidificatoare, pentru a crea mediul ideal uscarii adezivului.

Viteza de uscare – alege un adeziv gene in functie de viteza de uscarea a acestuia pe gene. In saloanele profesionale, se folosesc adezivi gene cu uscare instantanee, in timp ce, persoanlelor incepatoare le este recomandat unul care permite flexibilitatea plasarii corecte a genelor, uscandu-se in cateva secunde.

Gradul de sensibilitate – exista anumite persoane sensbile la vaporii emanati de adezivi. In acest caz, este recomandata utilizarea unui adeziv gene sensibil, pentru a minimiza nivelul iritatiei.

Vascozitatea – consistenta adezivului pentru gene este si ea importanta. O consistenta mai subtire va pastra genele lipite mai mult timp, insa uscarea este instantanee. O consistenta mai groasa este mai usor de folosit, insa uscarea poate dura mai mult.

Cum sa pastrezi adezivul pentru a nu se usca in timp?

Adezivul pentru gene, pentru a putea fi folosit o perioada mai indelungata de timp, trebuie pastrat inchis, intr-o pozitie verticala. Cu cat sticluta este deschisa mai des, cu atat adezivului ii va fi mai afectata calitatea. Exista cateva trucuri pentru pastrarea calitatii adezivului mai mult timp, printre care:

  • pastrarea curata a pipetei adezivului;
  • evitarea acumularii rezidurilor;
  • stergerea pipetei cu un material ce nu lasa scame
  • evitarea agitarii sticlutei;
  • evitarea strangerii sticultei pentru scurgerea adezivului.

Urmand aceste mici trucuri, adezivul isi va pastra consistenta si calitatea mai mult timp, indiferent de gradul de utilizare.