Crema de ciocolata

Ingrediente:

200 g ciocolata neagra 75% cacao
80 g zahar
1 lingura de miere de albine
1 lingurita de amidon
un varf de praf de scortisoara
300 ml smantana lichida

Numar de portii: 4

Mod de preparare:

  1. Rupeti ciocolata in bucatele si puneti-o intr-o cratita, impreuna cu zaharul si mierea. Topiti ciocolata la bain marie, amestecand din cand in cand pentru a obtine o compozitie omogena.
  2. Dupa 15 minute, adaugati treptat smantana, amestecand continuu. Dupa ce ati incorporat smantana, adaugati amidonul si scortisoara si mai lasati putin ciocolata la foc mic, amestecand mereu pentru a obtine o crema consistenta.
  3. Luati cratita de pe foc si varsati crema in paharele. Dupa ce s-a racit, lasati crema la frigider timp de trei ore.
Previous post Carnaciori in sos de vin rosu
Next post Foietaj cu sunca si ciuperci